ایجاد مهارت های اجتماعی بخش مهمی از رشد یک نوجوان است. این مهارت‌های اصلی نه تنها به نوجوانان کمک می‌کند تا دوستان، ایجاد و حفظ روابط خود را حفظ کنند، بلکه نقش مهمی در سلامت روانی و عاطفی نوجوانان دارند(منبع).

چرا یادگیری مهارت اجتماعی مهم است؟

مهارت های اجتماعی ابزارهایی هستند که کودکان برای برقراری ارتباط با دیگران، حل مشکلات و ایجاد روابط استفاده می کنند. مهارت هایی مانند به اشتراک گذاشتن، نوبت گرفتن، درک احساسات و برقراری ارتباط به کودکان کمک می کند تا تعامل مثبتی با خانواده، دوستان و همکلاسی ها داشته باشند.

با پرورش این مهارت‌ها، به فرزندتان کمک می‌کنید تا پایه‌ای برای ارتباطات مطمئن، رشد عاطفی و احساس تعلق ایجاد کند که همه برای گذر از دوران کودکی و ایجاد ارتباطات معنادار ضروری هستند(منبع).

مهارت‌های اجتماعی شامل همه چیز از درک و احترام به احساسات همسالان گرفته تا ابراز احساسات، حل و فصل مسالمت‌آمیز تعارضات و همکاری در یک تیم است. این مهارت‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند، زیرا نوجوانان در دوران نوجوانی گذر می‌کنند و با موقعیت‌های چالش برانگیز کنار می‌آیند.

توانایی برقراری ارتباط با همسالان و ایجاد روابط معنادار می تواند احساس انزوا را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. بنابراین در کنار توسعه و بهبود مهارت‌های اجتماعی، پرداختن به چالش‌های عاطفی که ممکن است جوانان با آن مواجه شوند، مانند مقابله با تنهایی نوجوانان، به همان اندازه مهم است(منبع).

رواندرمانی

با استفاده از این پنج استراتژی قدرتمند:

  • درمانی مهارت‌های اجتماعی - رفتارهای هیجانی،
  • داستان‌گویی اجتماعی،
  • بازی گفتگو،
  • بازی ساختن
  • ایفای نقش

کودک شما می‌تواند تعاملات اجتماعی را بهبود بخشد. این روش ها به کودکان کمک می کند حالات چهره را درک کنند و در محیطی شاد ارتباط موثر برقرار کنند.

درمانگران دریافته‌اند که این فعالیت‌های تعاملی رفتارهای اجتماعی بهتر و روابط قوی‌تر با همسالان را تقویت می‌کنند. این برنامه ها به ویژه برای کودکان اوتیستیک و دانش آموزان دبستانی مفید است و به آنها در موقعیت های چالش برانگیز و برخوردهای اجتماعی روزمره کمک می کند(منبع).

 

منبع : معجزه در بهبود مهارت اجتماعی در نوجوانان بدون دارو